Category Archives: Tips Diet

Menu berbuka puasa untuk diet paling mudah disediakan

Apakah menu berbuka puasa untuk diet yang paling mudah disediakan?

Setiap hari di bulan Ramadhan, boleh dikatakan setiap orang yang berpuasa akan menghadapi dilema yang sama setiap hari iaitu, tak tahu nak makan apa untuk berbuka puasa.

Bagi orang bujang mungkin lebih senang, just go with the flow. Pergi Pasar Ramadhan, lihat juadah yang paling menyelerakan dan terus beli. Untuk yang berkeluarga pula lebih memeningkan kepala terutama kepada kaum ibu. Nak memikirkan menu untuk dimasak untuk suamilah, anak-anak lagi. Kalau beli memanglah senang tetapi perbelanjaan yang dikeluarkan adalah agak tinggi dengan harga makanan yang semakin meningkat sekarang ini.

Jadi dilema kita semuanya sama, nak tau makanan apa yang sesuai untuk berbuka. Masalah ini lebih berat untuk orang yang sedang berdiet. Agak-agak apa menu berbuka puasa untuk diet yang paling sesuai? Kalau ke pasar Ramadhan, ada tak menu yang rendah lemak, rendah kalori dan cukup semua nutrisi yang penting untuk dimakan sebagai hidangan berbuka?  Kalau nak memasak pun, rasanya agak menyusahkan. Nak kena beli bahan lagi, memasak lagi. Macam mana nak tahu pulak makanan yang disediakan tu betul-betul terjamin kualiti nutriennya? Berapakah kalori yang terkandung dalam setiap makanan?

Menu berbuka puasa untuk diet yang paling mudah untuk saya ialah shake Herbalife yang cukup kandungan vitamin dan mineral, dan mudah disediakan. Shake Herbalife boleh disediakan sejuk  supaya jadi lebih sedap, dan blend dengan minuman kegemaran saya seperti Yogurt drink, jus buah-buahan dan juga dicampur dengan buah-buahan segar. Shake Herbalife sudah tentu dijamin tiada lemak, rendah gula dan juga rendah kalori.

Saya turun 18kg berat badan dengan shake Herbalife. Download ebook saya untuk tahu bagaimana.

menu-berbuka-puasa-untuk-diet

Kenapa memilih shake Herbalife  sebagai menu berbuka puasa untuk diet?

Bagi mereka yang menyediakan makanan sendiri sewaktu berbuka, penyediaan shake sangat ringkas dan mudah. Tidak perlu mengambil masa yang panjang untuk menyediakan lauk khas untuk diri sendiri yang sedang berdiet, selain daripada terpaksa menyediakan juadah biasa untuk orang lain.

Sebagai seorang isteri dan ibu, saya masih juga memasak makanan kegemaran untuk anak-anak berbuka. Tetapi untuk saya yang sedang berdiet dan masih dalam usaha menurunkan berat badan selepas melahirkan anak, saya pilih untuk minum shake Herbalife sahaja pada waktu berbuka. Sangat mudah!

Bagi mereka yang suka ke pasar Ramadhan untuk membeli juadah berbuka, dengan berbuka puasa dengan shake Herbalife, dapat mengelakkan kita pergi ke pasar Ramadhan dan tergoda untuk membeli makanan yang tinggi gula, berminyak dan berlemak. Ini juga dapat mengelakkan pembaziran kerana kebiasaanya apabila kita pergi membeli, kita kan beli dalam kuantiti lebih daripada yang diperlukan. Berbuka dengan shake Herbalife dapat menjimatkan masa, tenaga dan wang ringgit untuk pergi ke pasar Ramadhan.

Hanya minum shake sahaja sebagai menu berbuka puasa untuk diet? Kenyang ke? Tak boleh makan nasi?

Sudah tentu shake Herbalife mengenyangkan. Nutrien dalam shake sangat sesuai untuk mengembalikan tenaga kita yang hilang sepanjang seharian kita berpuasa. Shake yang rendah gula dapat mengembalikan paras gula kita kepada paras normal dan bukannya naik terlalu tinggi jika dibandingkan dengan kita mengambil kuih-muih yang manis.

Selain daripada shake Herbalife, kita boleh mulakan buka puasa dengan kurma dan minum segelas aloe vera Herbalife yang sangat bagus untuk sistem penghadaman kita. Selepas itu minum segelas teh Herbalife untuk mengembalikan tenaga dan menaikkan metabolisme yang menurun sepanjang seharian kita berpuasa. Selepas itu barulah kita minum shake Herbalife.

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan produk Herbalife

Kita masih boleh makan nasi dan hidangan-hidangan biasa yang lain. Hanya makan selepas menunaikan solat Isyak atau Terawikh. Pada masa ini perut pun sudah tidak terlalu lapar, dan kita dapat mengawal kuantiti makanan yang masuk ke dalam perut kita. Oleh sebab itulah shake Herbalife merupakan menu berbuka puasa untuk diet yang paling sesuai.

Shake untuk menu berbuka puasa untuk diet? Bagaimana dengan bersahur?

Bersahur lebih mudah. Hanya minum shake Herbalife bersama protein dan kita akan rasa segar dan bertenaga sepanjang hari berpuasa. Kita tak perlu susahkan diri untuk memasak hidangan lain untuk sahur. Shake Herbalife sangat ringkas disediakan. Untuk diri saya, biasanya shake Herbalife untuk sahur saya sediakan dengan lebih protein dan dicampur dengan oat dan susu segar. Ini bagi memastikan kuantiti dan kualiti susu badan untuk bayi saya mencukupi sepanjang hari berpuasa.

Jika anda sedang cuba berdiet dan ingin pilih menu berbuka puasa untuk diet yang sesuai bagi anda menurunkan berat badan di bulan puasa ini, hubungi saya untuk mendapatkan produk Herbalife. Sebagai seorang coach Herbalife saya akan dapat bantu anda menggunakan produk dengan cara yang betul supaya anda dapat turunkan berat badan dan jadi lebih langsing dan bergaya di Hari Raya.