Kurus tanpa berlapar dengan shake Herbalife

Kurus tanpa berlapar dengan shake Herbalife

kurus-tanpa-berlapar

Jika anda seperti saya dahulu nak kurus dengan cepat tetapi tidak tahan berlapar, shake Herbalife ialah penyelesaiannya. Shake Herbalife yang sedap dan sangat mudah disediakan merupakan pilihan terbaik untuk orang yang sibuk dan tiada masa untuk mencari makanan, tetapi perlu pilih makanan yang seimbang dan rendah kalori untuk kurus, sihat dan bertenaga.

Ketika saya masih bekerja sepenuh masa di pejabat dahulu, saya memang seorang yang selalu sibuk. Sekarang ini pun walaupun menjadi pengedar Herbalife Malaysia secara sepenuh masa, saya masih lagi tetap sibuk dengan bisnes saya hingga kadangkala tidak sempat untuk makan. Mujurlah saya memilih bisnes Herbalife, jadi setiap kali rasa lapar, saya hanya perlu bancuh shake dan minum sahaja. Shake yang sedap dengan 5 jenis perisa ini bukan sahaja telah membantu memberikan rasa kenyang, malah juga membekalkan tenaga kepada saya untuk melaksanakan semua tugasa harian saya. Dalam masa yang sama, saya semakin menyedari bahawa saya semakin kurus dengan mengambil shake sepanjang hari!

Klik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai shake Herbalife

Ada orang memlilih untuk berlapar dengan skip waktu makan dalam usaha menurunkan berat badan. Ini adalah cara yang tidak praktikal kerana dengan membiarkan perut kosong, metabolisme akan menurun dan melambatkan proses pembakaran lemak. Apabila seseorang mempunyai metabolisme yang rendah, berat susah untuk turun, dan mudah untuk naik dengan cepat apabila mula kembali makan seperti biasa.

Ketahui lebih lanjut mengenai teh Herbalife untuk menaikkan metabolisme badan

Ada juga orang yang ingin turunkan berat badan dengan cara mengawal dan memilih makanan tertentu sahaja untuk dimakan. Contohnya mereka akan menyediakan bekalan di rumah dan membawa ke tempat kerja. Makanan yang dipilih ialah jenis yang sihat seperti salad, makanan organik. yogurt, makanan rendah lemak, makanan kurang gula dan lain-lain. Masalah dalam pemilihan makanan yang berkhasiat ini ialah, ia tidak dijual di semua tempat. Untuk mendapatkannya, mungkin kita terpaksa membelinya di pasaraya besar, dan biasanya bukanlah dekat sangat pun dengan rumah. Kosnya juga agak tinggi jika dibandingkan dengan makanan biasa lain yang dijual di pasar atau kedai runcit. Jadi, kebanyakan orang merasakan kaedah ini memerlukan usaha yang lebih, dan mereka akan jadi cepat jemu dan mungkin berputus asa jika hasil yang didapati tidak seperti diharapkan.

Bagi  mereka yang selalu sibuk, proses penyediaan makanan yang cerewet dan mengambil masa memang menyusahkan. Jika anda seperti saya yang bekerja sepenuh masa, dan terpaksa menguruskan keluarga di rumah, untuk menyediakan bekal ke pejabat memanglah sesuatu yang membebankan. Mana nak uruskan anak nak ke sekolah lagi, suami ke pejabat lagi, urusan di rumah yang perlu ditinggalkan, kemudian nak memasak pula untuk bawa bekal ke pejabat?

Bila balik dari pejabat pun sama, waktu menyediakan makan malam. Agak menyusahkan jika kita terpaksa memasak untuk seluruh anggota keluarga, kemudian terpaksa pula memasak menu diet untuk diri kita sendiri. Kecuali kalau semua orang dalam rumah sudi berkongsi menu diet dengan kita, itu tidak akan jadi satu masalah.

Dalam usaha menurunkan berat badan, apabila tidak berkesempatan membawa bekal makanan sihat dan seimbang dari rumah, pilihan yang ada hanyalah di kafeteria pejabat atau gerai-gerai dan restoran berhampiran, yang mana hanya menyediakan makanan rutin rakyat Malaysia iaitu nasi putih, dan pilihan lauk pauk yang kebanyakannya bergoreng atau berlemak. Jadi, apa lagi pilihan yang ada?

turun-berat-badan-walau-sibukKajian mendapati perbuatan makan di meja kerja menjadi punca kenaikan berat badan

Nak ke restoran sihat lain pula mengambil masa dan mengeluarkan kos perjalanan. Kadangkala kerana terlalu sibuk bekerja, atau sibuk menyediakan diri untuk mesyuarat atau sesi latihan, nak mendapatkan makanan juga sesuatu yang menyusahkan dan memakan masa.  Ini yang menyebabkan ramai orang terpaksa berlapar jika terlalu mengejar masa dengan tugasan pejabat.

Saya juga merupakan seorang yang sangat sibuk tetapi berjaya turun 18kg dengan menggunakan produk Herbalife. Download ebook saya untuk ketahui bagaimana saya melakukannya.

Kini apabila saya menggunakan produk Herbalife, saya dapati shake Herbalife sangat membantu terutama bagi mereka yang sibuk. Mereka boleh kurus tanpa berlapar kerana:-

  • Shake Herbalife boleh dibawa ke mana-mana

Botol shake dan shaker cup boleh dibawa dengan mudah ke pejabat, atau dalam mesyuarat sekalipun jika perlu. Saya selalu bawa bekal shake saya ke  mana saja saya pergi, contohnya jika menghadiri sesi latihan sepanjang hari, shake lah pilhan makanan yang mudah sekali untuk mengenyagkan saya dan mengelakkan rasa lapar.

  • Shake Herbalife sangat mudah disediakan

Hanya bancuh sahaja dengan air kosong dari botol mineral, atau apa jenis air lain yang disediakan di pejabat atau di luar dan shake. Hasilnya ialah minuman yang bukan sahaja mengenyangkan, malah memberikan tenaga dan juga menyihatkan.

  • Snek sihat yang rendah kalori

Bila sahaja kita rasa lapar, boleh terus bancuh shake. Shake merupakan pilihan snek terbaik jika dibandingkan dengan snek lain seperti biskut, coklat atau makanan ringan antara waktu makan. Ada yang bertanya, ada tak limit berapa kali kita boleh minum shake sehari? Jawapannya tentulah tidak. Minum sahaja shake bila lapar dan dengan mengambil makanan biasa sekali sahaja sehari, anda boleh jadi kurus tanpa berlapar.

Oleh itu, jika anda rasa cara diet anda sekarang ini menyusahkan, atau anda terpaksa berlapar untuk kurus, bertukarlah kepada diet Herbalife yang bukan sahaja sihat tetapi juga anda boleh kurus anpa berlapar.

Jika anda sedang bertungkus lumus untuk kurus dan mengawal pemakanan tetapi sangat sibuk dan tiada masa untuk mendapatkan makanan yang rendah kalori, rendah gula, rendah lemak dan berkhasiat untuk anda, hanya pilih shake Herbalife supaya anda boleh kurus tanpa berlapar.

Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut bagaimana untuk anda mencuba shake Herbalife sebagai makanan kesihatan untuk bantu anda turun berat badan dengan Herbalife.

 

actnow

 WHATSAPP 017 936 0797 || WECHAT aziera_yazid

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.