Bagaimanakah cara kurus dengan Herbalife

Ketahui bagaimanakah cara kurus dengan Herbalife

Sedang mencari cara nak kurus? Ingin cuba produk Herbalife untuk kuruskan badan. Nak tahu cara kurus dengan Herbalife yang berkesan?

Ramai orang memang mahu menjadi kurus. Walaupun ada ayat yang menyatakan, kurus tidak semestinya cantik, atau jangan risau mengenai penampilan diri, kebanyakannya akan tetap untuk memilih menjadi kurus jika diberi pilihan.

Walaupun kurus tidak semestinya cantik, menjadi kurus sebenarnya ada banyak kelebihan. Daripada segi kesihatan, mencari gaya yang sesuai, memilih baju yang menarik, memikat hati orang yang tersayang, dan lain-lain lagi. Menjadi kurus juga akan meningkatkan keyakinan diri bagi ramai orang.

Jadi, bagaimana sebenarnya cara kurus dengan Herbalife?

Cara kurus dengan Herbalife terdiri daripada tiga komponen : sihat + turun berat badan + bentuk badan yang menarik

Cara kurus dengan Herbalife  #1: Sihat

Produk Herbalife menawarkan nutrisi yang membantu seseorang mempertingkatkan kesihatan. Shake Herbalife merupakan pengganti makanan yang rendah kalori dan penuh dengan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Shake Herbalife memberikan semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh sel badan kita untuk jadi sihat dan bertenaga, dan dengan kandungan kalorinya yang rendah, rendah gula, dan tiada lemak, shake Herbalife merupakan pengganti makanan yang paling ideal untuk membantu seseorang menjadi kurus. Herbalife juga mempunyai pelbagai produk lain yang boleh digunakan sebagai suplemen untuk mendapat kesihatan yang lebih baik seperti Omega Fish Oil untuk otak dan jantung, Calcium Plus untuk tulang, NW Formula untuk jantung, dan lain-lain lagi.

–>>Dapatkan analisa kesihatan secara percuma untuk ketahui produk Herbalife yang sesuai dengan keperluan kesihatan anda

Cara kurus dengan Herbalife  #2: Turun berat badan

Formula untuk turunkan berat badan adalah sangat mudah, iaitu jumlah kalori yang diambil harian adalah kurang daripada jumlah kalori keseluruhan yang diperlukan, atau dikenali sebagai BMR.

Oleh itu, dengan menggantikan dua kali waktu makan biasa atau lebih dengan shake Herbalife yang rendah kalori, dan hanya mengambil sekali sahaja hidangan biasa yang sihat dan seimbang, jumlah kalori seharian adalah kurang daripada BMR. Ini adalah sebab mengapa seseorang akan berjaya turunkan berat badan dengan shake Herbalife. Selain daripada itu, dengan membakar kalori menerusi senaman juga, akan bantu mengurangkan berat badan.

cara-kurus-dengan-herbalife

 

–>>Download ebook Bagaimana saya turun 18kg dengan menggunakan produk Herbalife

Cara kurus dengan Herbalife  #3: Bentuk badan menarik

Walaupun seseorang berjaya turunkan berat badan dengan banyak, bentuk badan menarik masih sukar diperolehi tanpa senaman dan mengurangkan lemak dalam badan iaitu yang dikenali sebagai body fat. Lemak berlebihan dalam badan akibat daripada pemilihan makanan yang kurang sihat,  dan kurang melakukan aktiviti senaman, adalah punca mengapa orang yang kurus juga masih mempunyai masalah isi berlebihan pada anggota tertentu, seperti perut dan peha. Protein yang mencukupi dan senaman yang sesuai adalah penting untuk mendapat bentuk badan menarik dan pembentukan otot. Oleh sebab itulah cara kurus dengan Herbalife mesti termasuk dengan senaman, bukan dari segi pemakanan semata-mata.

Jika anda masih lagi mencari-cari cara untuk kurus, anda boleh cuba untuk memulakan program kuruskan badan dengan menggunakan produk Herbalife. Bukan sahaja anda akan dapat turun berat badan , malah kesihatan anda juga akan dapat dipertingkatkan.

Hubungi saya sekarang untuk ketahui bagaimana nak kurus dengan Herbalife. Email ke aziera[at]azierayazid.com atau SMS/Whatsapp ke 0179360797 jika anda ingin memulakan program kuruskan badan dengan Herbalife sekarang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.