Bagaimana nak kurus selepas bersalin

Bagaimana nak kurus selepas bersalin – Misi saya seterusnya.

baby feet 0009

Saya kini berada di penghujung kehamilan. Pada usia 37 tahun saya kini sedang hamil anak ketiga. Sudah tentulah saya mengharapkan kelahiran yang sihat dan selamat hanya dalam jangkaan masa kurang dari 2 minggu sahaja lagi.

Sebelum bayi saya ini lahir lagi, saya sudah memasang misi dan niat untuk turunkan berat dan kembali kepada berat saya sebelum bersalin, seberapa segera yang boleh.

Jika anda masih belum tahu, saya pernah mengalami masalah berat badan sangat berlebihan, suatu masa dahulu. Untuk lebih tepat lagi, 4 tahun yang lalu berat saya ialah 92kg. Selepas bertemu dengan produk Herbalife saya berjaya menurunkan 18kg, sehingga ke berat 74kg. Selepas itu, saya hanya mengekalkannya sahaja, dan puas hati dengan kesan Herbalife yang telah saya alami.

->> Download ebook saya untuk ketahui bagaimana saya turunkan 18kg dengan produk Herbalife

Kini selepas 4 tahun, saya hamil semula anak ketiga, dan sudah tentu sebagai ibu mengandung, berat saya naik. Boleh dikatakan berat saya naik agak banyak. Ini adalah kerana saya tidak mengalami sebarang masalah sepanjang mengandung, tiada alahan langsung.

Saya memang suka makan, oleh itu sepanjang tempoh mengandung ini, saya mengambil peluang untuk makan semua makanan kegemaran saya. Walau bagaimana pun saya masih lagi mengambil semua produk Herbalife seperti biasa, termasuk shake Herbalife setiap pagi sebagai sarapan, atau bila-bila waktu saya lapar. Boleh dikatakan sepanjang mengandung ini saya mengalami kenaikan berat badan sebanyak kira-kira 20kg, sama dengan berat saya sebelum Herbalife dahulu. Walau bagaimanapun, tahap kesihatan saya adalah pada tahap yang terbaik. Walaupun mengandung di usia hampir ke 40 tahun, tekanan darah dan gula dalam badan adalah normal.

P.S. Hubungi saya untuk mulakan program dengan produk Herbalife sebelum hamil

Oleh kerana selepas berat saya yang naik banyak semasa hamil ini, saya sudah memasang perancangan tentang bagaimana nak kurus semula selepas bersalin ini. Saya ingin hilangkan semula 20kg yang saya telah tambah semasa bersalin ini. Saya juga akan berusaha lebih gigih lagi selepas itu untuk mendapatkan berat dalam lingkungan ideal iaitu 70kg.

Bagaimana nak kurus selepas saya bersalin nanti?

Bagaimana nak kurus  dalam pantang #1 Makan produk dengan bersungguh-sungguh

Saya sudah pun menyediakan stok produk Herbalife untuk kegunaan saya semasa berpantang nanti. Saya akan mula mengambil shake Herbalife dan beberapa produk lagi sebaik sahaja selepas melahirkan dan mula berpantang. Saya yakin produk Herbalife akan memberikan nutrisi yang saya perlukan semasa berpantang, dan mengembalikan tenaga saya untuk kembali sihat dengan sempurna. Selepas sihat seperti sedia kala, saya akan memulakan program menurunkan berat badan dengan produk Herbalife.

Bagaimana nak kurus dalam pantang #2 Menyusukan bayi sepenuhnya

Saya sudah menanam azam dan niat untuk menyusukan bayi saya secara ekslusif selama 6 bulan dan selepas itu terus menyusukannya dengan susu ibu sahaja sehingga sekurang-kurangnya 2 tahun. Selain daripada menyusukan bayi dapat membantu menurunkan berat badan, anak saya juga akan memperolehi kehebatan nutrisi yang diberikan dalam kandungan susu ibu.

Bagaimana nak kurus dalam pantang #3 Minum air secukupnya semasa berpantang

Dalam tempoh berpantang sebelum ini, saya kurang minum air kerana terlalu mengikut petua orang lama. Akibatnya saya mengalami masalah buang air. Rupa-rupanya saya baru faham sekarang bahawa tiada masalah untuk seorang ibu berpantang minum air secukupnya. Ini akan turut membantu memastikan susu badan mencukupi untuk anak.

Bagaimana nak kurus dalam pantang #4 Berpantang dengan sempurna

Saya akan mencuba sedaya upaya untuk melaksanakan rutin berpantang dengan sempurna seperti bertungku, berurut, makan makanan sihat, dan mengelakkan perbuatan atau makanan yang dilarang di dalam pantang. Ini akan menjadi pengalaman berpantang saya yang pertama menggunakan produk Herbalife dan saya juga tidak mengambil sebarang jamu atau ubat bersalin yang lain. Hanya gunakan set luaran berherba iaitu set Tanamera postnatal untuk kesihatan luaran.

Doakan saya dapat melahirkan bayi saya dengan selamat. Doakan supaya saya dapat melaksanakan semua perancangan saya untuk kurus dalam tempoh selepas bersalin nanti.

Jika anda ingin mendapatkan produk Herbalife dan memulakan program menurunkan berat badan boleh hubungi saya melalui email aziera[at]azierayazid.com atau SMS/Whatsapp ke 0179360797 sekarang.

Jika anda sedang mencari jalan tentang bagaimana nak kurus selepas bersalin, boleh hubungi saya untuk dapatkan produk Herbalife untuk digunakan semasa berpantang nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.