Tips diet untuk ibu mengandung

Adakah anda seorang wanita yang sedang mengandung tetapi risaukan mengenai berat badan anda sekarang?

Adakah anda sedang mengandung tetapi telah dinasihatkan oleh doktor untuk mengawal berat badan?

Atau, adakah anda sedang merancang untuk mengandung tetapi perlu menurunkan berat badan dengan cara yang selamat?

Kebanyakan ibu mengandung pada masa ini menghadapi masalah berat badan berlebihan. Mungkin disebabkan cara pemakanan kita pada masa ini menyebabkan berat badan mudah naik, dan kurang khasiat yang dibekalkan kepada janin di dalam perut. Bagi ibu mengandung, adalah penting untuk mengawal berat badan di samping memastikan nutrien yang diambil setiap hari adalah mencukupi. Masalah berat badan atau obesiti ketika hamil bukan sahaja akan memberikan komplikasi kepada ibu yang hamil, tetapi juga boleh membahayakan nyawa bayi dalam kandungan.

Jika anda telah dinasihatkan oleh doktor untuk mengawal berat badan atau anda ingin mengelakkan kenaikan berat badan yang mendadak, mungkin anda tercari-cari produk yang sesuai untuk ibu mengandung, yang selamat untuk anda, dan juga selamat untuk bayi dalam kandungan.

Tahukan anda bahawa produk Herbalife merupakan satu jenis makanan kesihatan yang bukan sahaja selamat untuk ibu mengandung, tetapi juga untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Dengan mengambil shake Herbalife untuk sarapan pagi, anda akan dapat mengawal berat badan. Anda juga boleh ambil shake Herbalife ketika waktu lapar bagi terus membekalkan nutrien yang sihat kepada bayi anda dalam kandungan.

Ketahui bagaimana untuk mengawal berat badan anda ketika mengandung dengan menghantar maklumat anda di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.